Dames die Raken!

Wat wij doen

Dames die Raken nemen je mee in de wereld van de impact van psychische kwetsbaarheid en stigma. De voorstelling de Kracht van Kwetsbaarheid speelt zich af op het grensvlak van theater en realiteit. De scenes zijn gebaseerd op eigen ervaringen.

De kracht
van kwetsbaarheid

De Kracht van Kwetsbaarheid is een mozaïek-voorstelling. Op een humoristische, schurende en ontroerende manier wordt je meegenomen in de wereld van psychische kwetsbaarheid.

Aan de hand van afwisselende en herkenbare scènes, komen diverse subthema’s aan bod. Bijvoorbeeld: Wat is ADHD, depressiviteit en angst; welke impact heeft psychische kwetsbaarheid op je leven; wel of niet open zijn over je kwetsbaarheid; inclusie op de werkvloer.

Aansluitend op de voorstelling, bieden we een programma dat prikkelt en uitnodigt tot reflectie, dialoog en verbinding. Hierin gaan we in gesprek met het publiek, we zetten daarbij verschillende dynamische werkvormen in. Uit ervaring weten we dat de voorstelling veel openheid teweegbrengt. Die uitwisseling is een essentieel onderdeel van het programma. Het levert erkenning, meer begrip en een ander perspectief op. Dit programma kan in samenspraak met de opdrachtgever op maat gemaakt worden zodat het nog beter aansluit bij het doel en de doelgroep.

De volgende thema’s komen aan bod in de scenes:

Psycho educatie

Wat is ADHD?

Depressiviteit

Angst

Zelfstigma & schaamte

Impact van kwetsbaarheid

Normaliseren

Reïntegratie na uitval

Burnout

Mantelzorg

Wel of niet "open" zijn

Inclusie op de werkvloer

Diversiteit

Goedbedoelde adviezen

KOPP kinderen

Maatwerk

Desgewenst kunnen we op maat gemaakte scènes ontwikkelen en spelen. Daarnaast bieden Dames die Raken theatrale interventies zoals regietheater, praktijksimulaties en workshops of trainingen. In nauw overleg bepalen we wat de meest geschikte vorm is voor het gewenste resultaat.

De voorstelling is zo vormgegeven dat deze op bijna iedere locatie gespeeld kan worden. 

Heb je een vaag idee of een concrete wens? We denken graag mee en kunnen vrijblijvend met je de mogelijkheden verkennen.